Error compiling for board Arduino/Genuino Mega or Mega 2560.

ChibiOS public support forum for topics related to the Atmel AVR family of micro-controllers.

Moderators: utzig, tfAteba

chrlsteby
Posts: 2
Joined: Sun Dec 11, 2016 5:23 am

Error compiling for board Arduino/Genuino Mega or Mega 2560.

Postby chrlsteby » Sun Dec 11, 2016 5:26 am

Hi, I am getting this error while compiling, I cant find any solution yet. BTW I am a newbie in ChibiOS.

`chThdExit' referenced in section `.text' of /var/folders/6p/ct2cmy9908v77n8w34z656t40000gn/T//ccVOsTvc.ltrans0.ltrans.o: defined in discarded section `.text' of libraries/ChibiOS_AVR/utility/chthreads.c.o (symbol from plugin)
collect2: error: ld returned 1 exit status
exit status 1
Error compiling for board Arduino/Genuino Mega or Mega 2560.

User avatar
tfAteba
Posts: 513
Joined: Fri Oct 16, 2015 11:03 pm
Location: Chartres, France
Has thanked: 75 times
Been thanked: 44 times

Re: Error compiling for board Arduino/Genuino Mega or Mega 2560.

Postby tfAteba » Sun Dec 11, 2016 10:56 am

Hi Chrlsteby,

What is the version of ChibiOS do you use?

Do you also use an IDE or not?

You want to build for wich board?

Can you please briefly describe your environment?
regards,

Theo.

utzig
Posts: 354
Joined: Sat Jan 07, 2012 6:22 pm
Location: Brazil
Has thanked: 1 time
Been thanked: 16 times
Contact:

Re: Error compiling for board Arduino/Genuino Mega or Mega 2560.

Postby utzig » Sun Dec 11, 2016 12:24 pm

Seems to be this one: https://github.com/greiman/ChibiOS-Arduino

This is not "native" ChibiOS (using one of the supplied demos), this port is very integrated with Arduino. I would suggest opening an issue on GH because Bill doesn't read the forum. Maybe you're using a newer IDE that might have changed the GCC version or something, the latest commits on the repo are one year old, text says "These libraries were tested with Arduino 1.6.5 for AVR boards".

Cheers,
Fabio Utzig

User avatar
tfAteba
Posts: 513
Joined: Fri Oct 16, 2015 11:03 pm
Location: Chartres, France
Has thanked: 75 times
Been thanked: 44 times

Re: Error compiling for board Arduino/Genuino Mega or Mega 2560.

Postby tfAteba » Sun Dec 11, 2016 1:40 pm

I have recently use this port for my self-balancing robot before to fully merge to ChibiOS without Arduino IDE.

I didn't have this problem, just have to fix another problem. I used the Arduino IDE 1.6.12.

But the program build successfully for the arduino mega 2560 board.
regards,

Theo.

chrlsteby
Posts: 2
Joined: Sun Dec 11, 2016 5:23 am

Re: Error compiling for board Arduino/Genuino Mega or Mega 2560.

Postby chrlsteby » Sun Dec 11, 2016 5:32 pm

Hi, I'm using Arduino IDE ver 1.6.13, ChibiOS/RT version 3.0.3

User avatar
tfAteba
Posts: 513
Joined: Fri Oct 16, 2015 11:03 pm
Location: Chartres, France
Has thanked: 75 times
Been thanked: 44 times

Re: Error compiling for board Arduino/Genuino Mega or Mega 2560.

Postby tfAteba » Sun Dec 11, 2016 7:19 pm

Hi,

As Utzig suggest, you have to open an issue on GitHub because the author of this port ChibiOS for the Aduino IDE doesn't read the furum.

But as I said, I made some test recently with this port with the version 1.6.12 and didn't have any problem.

You can try with this version for example.

Did you correctly installed this port as a library?

I will make some test tomorrow with your version of IDE and share my result.
regards,

Theo.

User avatar
tfAteba
Posts: 513
Joined: Fri Oct 16, 2015 11:03 pm
Location: Chartres, France
Has thanked: 75 times
Been thanked: 44 times

Re: Error compiling for board Arduino/Genuino Mega or Mega 2560.

Postby tfAteba » Thu Dec 29, 2016 12:24 am

Hi chrlsteby,

No news since last time, did you finally resolve your problem?
regards,

Theo.


Return to “AVR Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest