Chibi Eclipse plugin not working under Eclipse Neon

Discussions and support about ChibiStudio, the free development environment for ARM.
User avatar
tfAteba
Posts: 406
Joined: Fri Oct 16, 2015 11:03 pm
Location: Chartres, France
Has thanked: 51 times
Been thanked: 29 times

Re: Chibi Eclipse plugin not working under Eclipse Neon

Postby tfAteba » Fri Jan 13, 2017 10:11 pm

Hi all,

Its not just the Chibi plugin - embsysregview doesn't work under neon yet, either.
steved


Yes you are right, I had encountered this problem today at work :o . It is a very useful tool and I was very sad to not having it installed. I hope all these problems will be resolve soon.
regards,

Theo.

User avatar
Giovanni
Site Admin
Posts: 10213
Joined: Wed May 27, 2009 8:48 am
Location: Salerno, Italy
Has thanked: 212 times
Been thanked: 197 times
Contact:

Re: Chibi Eclipse plugin not working under Eclipse Neon

Postby Giovanni » Sat Jan 14, 2017 8:18 am

embregsysview does support the new API but still has dependencies on the old API, it should be easy to fix, just remove the old code. The ChibiOS plugin only uses the old API, there is one class to be rewritten.

Anyway, if somebody wants to give it a try, source code is here: https://svn.code.sf.net/p/chibios/svn/b ... udio_trunk

Note that there are 3 projects using the same class, those are the debuggers for RT2, RT3 and RT4. The impacted class is: /src/org/chibios/tools/eclipse/debug/utils/DebugProxy.java

ChibiStudio includes all the Java and Plugins support, it is not just C/C++, it can be used to compile those projects.

I will give it some bandwidth after the 17.2 release anyway.

Giovanni

Jacon
Posts: 132
Joined: Wed Dec 08, 2010 7:52 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: Chibi Eclipse plugin not working under Eclipse Neon

Postby Jacon » Wed Jul 26, 2017 10:14 pm

steved wrote:Its not just the Chibi plugin - embsysregview doesn't work under neon yet, either.

The second reason seem disappear as of now:
https://mcuoneclipse.com/2017/07/26/embsysregview-0-2-6-for-eclipse-neon-and-oxygen/

Xela
Posts: 7
Joined: Thu Sep 07, 2017 12:05 pm
Has thanked: 1 time

Re: Chibi Eclipse plugin not working under Eclipse Neon

Postby Xela » Tue Sep 19, 2017 4:38 pm

Hi All

I am new to this community, trying to figure out how to bring up a new board with chibi.

I have run into the same problem here. I believe I am on Eclipse Oxygen.

Not sure how to proceed without these chibi tools in eclipse. It will break my heart to set up a windows machine.

There really is not much else returned by google in reference to org.eclipse.cdt.debug.mi.core 0.0.0 other than this thread.

Have you all since been able to resolve this problem?

Cheers
Alex

User avatar
Giovanni
Site Admin
Posts: 10213
Joined: Wed May 27, 2009 8:48 am
Location: Salerno, Italy
Has thanked: 212 times
Been thanked: 197 times
Contact:

Re: Chibi Eclipse plugin not working under Eclipse Neon

Postby Giovanni » Tue Sep 19, 2017 6:25 pm

Hi,

You can use the ChibiStudio plugins on Linux or Mac but you need to use Luna or Mars.

Giovanni


Return to “ChibiStudio”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests